Interferente.ro Lifestyle Retete Retete de saratele

Miercuri, 23 Decembrie 2015 00:03

Retete de saratele

Retete de sarateleDeoarece saratelele nu pot lipsi de la nicio masa festiva si nici de la intalnirile cu familia ori prietenii, va oferim cateva retete de saratele (saratele cu cascaval, saratele fragede cu ou, saratele cu telemea, saratele cu unt).

Saratele cu cascaval

Ingrediente:

· 1 pahar unt

· 1 pahar ulei

· 1 pahar lapte

· 2 pahare cascaval ras

· 1 praf de sare

· faina cat cuprinde

· albus

· chimen

Mod de preparare:

Se freaca untul, se adauga uleiul cate putin, cascavalul ras, cate putin lapte, sarea, faina. Se face un aluat moale, se intinde o foaie grosuta, se taie batoane, se ung cu albus si apoi se presara cu chimen.

Saratele fragede cu ou

Ingrediente:

· 140 g unt

· 200g faina

· 2 lingurite de zahar

· 20 g drojdie

· 3 linguri de lapte

· 1 cescuta de apa

· chimen

· 2 oua

· ½ lingurita de sare

Mod de preparare:

Se inmoaie drojdia in laptele indulcit si se lasa sa creasca timp de 10 minute. Se adauga apa, sarea, ouale, untul si faina, amestecandu-le. Se framanta bine, se scoate cate o bucatica de coca, se intinde, se taie batoane grosute, se unge fiecare cu ou si se presara cu chimen. Se coc la foc iute.

Saratele cu telemea

Ingrediente:

· 100 g unt

· 100 g branza (telemea de vaca)

· 100 g faina

· 20 g drojdie

· 3 linguri lapte

· 100 g chimen

· ou pentru uns

Mod de preparare:

Se freaca intai untul spuma, se freaca bine si branza, se amesteca impreuna, se adauga drojdia inmuiata in lapte, apoi faina. Se framanta bine aluatul, se intinde o foaie de jumatate de deget grosime, se taie betisoare lungi, se unge fiecare cu ou, apoi se presara cu chimen. Se pun in tava si se coc la foc potrivit.

Saratele cu unt

Ingrediente:

· 125 g unt

· 250 g faina

· 20 g drojdie

· sare

· 3 linguri lapte

· chimen

Mod de preparare:

Se inmoaie drojdia in laptele caldut, se amesteca untul cu faina si sarea, dupa care se amesteca bine. Se ia cate o bucatica de coca. Se formeaza rulouri mici, ca un creion de groase si lungi cat un deget. Se unge fiecare cu ou si se presara cu chimen. Se coc la foc iute.

Pofta buna!


Newer news items:
Older news items: